Havtornscheesecake
Recept

Botten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
375 g färskost
75 g créme fraiche
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1/2 vaniljstång
2 ägg
2 äggulor
70 g pressad havtorn
Topping:
2 burkar Granholm's Havtornsgelé 210 g
Gör såhär:
Blanda digestivekex med rumstempererat smör i matberedare. Lägg bakplåtspapper på underdelen av en löstagbar kant-formen och platta ut "pajskalet" på bakplåtspappret. Lägg i kylen 1-2 timmar.
Under tiden förbereds fyllningen. Vispa osten och créme fraiche slät med elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i sänder, sedan resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll fyllningen i formen och grädda i 125 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Havtornsgelén värms upp i en kastrull. När gelén återgått till flytande form (får ej vara för varm) kan den hällas på den svalnade cheesecaken. Låt gelén svalna och för bästa resultat ställ kakan i kylen i 4-5 timmar.